Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Στα εγκαίνια μουσείου για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου ο Obama - «Τόπος της λύτρωσης και της ελπίδας»

tags :
ΗΠΑ - Στα εγκαίνια μουσείου για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου ο Obama - «Τόπος της λύτρωσης και της ελπίδας»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε το μουσείο «τόπο ιερό», τόπο «της λύτρωσης και της ελπίδας»
Ενώπιον του Αμερικανού Προέδρου Barack Obama και συγγενών των επιζώντων, η Νέα Υόρκη εγκαινίασε σήμερα το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε το μουσείο «τόπο ιερό», τόπο «της λύτρωσης και της ελπίδας».
«Αυτοί που χάσαμε ζουν μέσα μας», το έθνος τους τιμά «τώρα και για πάντα» δήλωσε ο Ομπάμα.
«Τίποτα δε μπορεί να μας συντρίψει, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε, οι Αμερικάνοι» προσέθεσε ο ίδιος, αποτείνοντας φόρο τιμής στο «πραγματικό πνεύμα της 11ης Σεπτεμβρίου: Την αγάπη, τη συμπόνια και την θυσία».
Λίγο νωρίτερα ο Οbama επισκέφθηκε το μουσείο μαζί με τη σύζυγό του, το Bill Klindon και τη Hilary Klinton, οι οποίοι σταμάτησαν μπροστά από ένα πυροσβεστικό όχημα που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στις επιθέσεις.
Το μουσείο αυτό θα αποτελεί «ένα ιερό μνημείο του παρελθόντος μας», όπως εκείνο του Γκέτισμπεργκ (σημαντικό πεδίο μάχης στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, 1η-3η Ιουλίου 1863, όπου βρίσκεται το Εθνικό Στρατιωτικό Νεκροταφείο), το Περλ Χάρμπορ και το μνημείο του Βιετνάμ, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, που είναι ο πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου και Μνημείου της 11ης Σεπτεμβρίου.
Στο μουσείο εκτίθενται δεκάδες χιλιάδες ενθύμια της ημέρας της 11ης Σεπτεμβρίου όπως φωτογραφίες, ηχητικά ντοκουμέντα, βίντεο.
Ένα ζευγάρι παπούτσια με σημάδια από ξεραμένο αίμα, ένα τμήμα της κεραίας του Βόρειου Πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, τα σπαρακτικά μηνύματα που είχαν αναρτήσει εκείνη την εποχή σχεδόν παντού οι οικογένειες που αναζητούσαν έναν αδελφό, έναν πατέρα, μια μητέρα, τα δελτία ειδήσεων της εποχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης