Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Le Monde μετά την ομαδική παραίτηση των αρχισυντακτών

Γαλλία - Παραιτήθηκε η διευθύντρια της Le Monde μετά την ομαδική παραίτηση των αρχισυντακτών
Σε σκηνικό αποσύνθεσης η γαλλική εφημερίδα
Mόλις μία εβδομάδα μετά την ομαδική παραίτηση των αρχισυντακτών της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας Le Monde, σειρά παίρνει η διευθύντρια της εφημερίδας Ναταλί Νουγκερέντ, που έπειτα από μόλις δεκαπέντε μήνες στη θέση της, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εγκαταλείπει τα καθήκοντά της.
Ηκρίση στους κόλπους της εφημερίδας εντείνεται ,με την Ναταλί Νουγκερέντ να αναφέρει σε επιστολή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει πλέον «τα μέσα για να ασκήσει με πληρότητα και γαλήνη» τα καθήκοντά της.
«Η βούληση ορισμένων μελών του Monde να μειώσουν δραστικά τις εξουσίες του διευθυντή της εφημερίδας είναι για μένα ασυμβίβαστη με τη συνέχιση της αποστολής μου», υπογραμμίζει.
 Συνεπεία της κρίσης, το νέο σχήμα της εφημερίδας που προβλεπόταν για τον Ιούνιο, αναβλήθηκε τώρα για τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η κυκλοφορία της έντυπης Le Monde γνώρισε νέα πτώση το 2013, καθώς μειώθηκε κατά 4,44% στα 275.310 φύλλα κατά μέσο όρο στη Γαλλία, ενώ συνολικά (στη Γαλλία και διεθνώς) μειώθηκε στα 303.432 φύλλα (μείον 4,65%).
Η εφημερίδα βρίσκεται σε κρίση ενώ και το σύνολο του γαλλικού Τύπου αντιμετωπίζει δυσκολίες, πασχίζοντας να ισορροπήσει ανάμεσα σε αυξήσεις των τιμών, πτώση των πωλήσεων και των διαφημιστικών εσόδων, γενικευμένα ελλείμματα και προγράμματα αποχώρησης εργαζομένων.
Μια άλλη γαλλική εφημερίδα, η Liberation, βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας και πρόκειται να εξαγορασθεί και να διασωθεί από το μέτοχό της Μπρινό Λεντού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης