Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Juncker (υποψήφιος πρόεδρος Κομισιόν) για την ισχυροποίηση του ευρώ - Δεσμεύεται να θέσει το θέμα στο Eurogroup

Παρέμβαση Juncker (υποψήφιος πρόεδρος Κομισιόν) για την ισχυροποίηση του ευρώ - Δεσμεύεται να θέσει το θέμα στο Eurogroup
Δηλώνει έτοιμος να καταθέσει προτάσεις για τη διαμόρφωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ενιαίου νομίσματος
Πολιτικές ορθής διαμόρφωσης της ισοτιμίας του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος δεσμεύεται πως θα προωθήσει ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου J. C. Juncker.
Συμμεριζόμενος και ο ίδιος την επικρατούσα άποψη πως στην τρέχουσα συγκυρία το ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρό, δήλωσε πως είναι έτοιμος να καταθέσει προτάσεις για τη διαμόρφωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ενιαίου νομίσματος, εάν αυτό ισχυροποιηθεί ακόμη περισσσότερο.
"Συμφωνώ με όλους εκείνους που θεωρούν πως το ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρό", τόνισε χαρακτηριστικά ο Juncker. "Όσοι υποστηρίζουν πως το ευρώ είναι πολύ ισχυρό, δεν κάνουν λάθος", πρόσθεσε.
"Αν ήμουν πρόεδρος της Κομισιόν και αν το ευρώ συνέχιζε την ανοδική του πορεία, θα έθετα το θέμα ενώπιον του Eurogroup" τόνισε.
Να σημειωθεί εδώ πως στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, Γάλλοι αξιωματούχοι προειδοποιούν σχεδόν σε καθημερινή βάση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την Ευρωζώνη από το ισχυρό ευρώ. Και το Παρίσι έχει δεσμευθεί πως θα θέσει το ζήτημα σε επίπεδο Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης