Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβα στην Ε.Ε. - Σχέδιο των Βρυξελλών για την ανατροπή του S. Berlusconi καταγγέλλει ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, T. Geithner

Βόμβα στην Ε.Ε. - Σχέδιο των Βρυξελλών για την ανατροπή του S. Berlusconi καταγγέλλει ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, T. Geithner
"Zητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου"
Βόμβα στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό συνιστούν οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, ο οποίος αποκάλυψε πως η Ε.Ε. επεδίωξε  την ανατροπή του Silvio Berlusconi από τον πρωθυπουργικό θώκο της Ιταλίας!
«Υψηλόβαθμοι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας πρότειναν το φθινόπωρο του 2011 να στηρίξουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να πειστεί ο Silvio Berlusconi να παραιτηθεί από πρωθυπουργός» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Timothy Geithner, στο νέο του βιβλίο «Stress Test».
Ταράσσοντας το πολιτικό κατεστημένο της Ε.Ε. και αμφισβητώντας ευθέως τη δημοκρατική υπόσταση της Ευρωζώνης, ο Αμερικανός υπουργός υποστήριξε πως  «ζητήθηκε από τις ΗΠΑ να μην υποστηρίξουν την παροχή δανείων στην Ιταλία από μέρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μέχρι την πτώση της κυβέρνησης Berlusconi».
«Πληροφορήσαμε αμέσως τον πρόεδρο Obama. Παρ' όλο, όμως, που θα ήταν χρήσιμη μια πιο ικανή ηγεσία στην Ευρώπη, δεν μπορούσαμε να πάρουμε μέρος σε μια τέτοια μηχανορραφία» εξήγησε, αιτιολογώντας την αμερικανική διπλωματία.
Ο S. Berlusconi παραιτήθηκε από τον πρωθυπουργό θώκο στις 12 Νοεμβρίου του 2011, όταν και τα ιταλικά spreads είχαν εκτιναχθεί άνω των 400 μονάδων, καθιστώντας την προσπάθεια δανεισμού της Ιταλίας εξαιρετικά ακριβή υπόθεση.
Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για τις πρώτες καταγγελίες περί παρέμβασης των Βρυξελλών στην πολιτική ζωή των κρατών – μελών. Χθες, Δευτέρα, οι Financial Times αποκάλυψαν πως ο Λουκάς Παπαδήμος διορίστηκε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κατόπιν εντολής του J.M. Barroso.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης