Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank - Έτοιμη να στηρίξει τη λήψη νέων μέτρων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο - Ανοικτή σε αρνητικά επιτόκια καταθέσεων - «Κλειδί» o πληθωρισμός

tags :
Bundesbank - Έτοιμη να στηρίξει τη λήψη νέων μέτρων από την ΕΚΤ τον Ιούνιο - Ανοικτή σε αρνητικά επιτόκια καταθέσεων - «Κλειδί» o πληθωρισμός
Ανοίγει ο δρόμος για «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής τον Ιούνιο, καθώς οι Γερμανοί στηρίζουν τον Draghi
Έτοιμη να στηρίξει ένα πακέτο μέτρων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούνιο, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει αρνητικό επιτόκιο καταθέσεων, δηλώνει η Bundesbank, εφόσον χρειαστεί να αντιμετωπιστεί ο χαμηλός πληθωρισμός στην ευρωζώνη.
Τα παραπάνω προκύπτουν από πηγή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, την οποία επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι προβλέψεις της ΕΚΤ για το επίπεδο του πληθωρισμού το 2016, οι οποίες θα ανακοινωθούν στις αρχές Ιουνίου, θα αποτελέσουν το κεντρικό στοιχείο με βάση το οποίο η Bundesbank θα αποφασίσει αν είναι απαραίτητη η περαιτέρω «χαλάρωση» της νομισματικής πολιτικής.
Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι η Bundesbank, η οποία τα τελευταία χρόνια εξέφραζε διαρκώς την αντίθεσή της στη λήψη έκτακτων μέτρων από την ΕΚΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, είναι έτοιμη να ριχτεί στη μάχη εναντίον του χαμηλού πληθωρισμού στην ευρωζώνη, με τη χρήση νομισματικών εργαλείων, σχολιάζει η WSJ.
Η στάση της Bundesbank μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για τη στήριξη του διοικητή της ΕΚΤ Mario Draghi.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η στήριξη των Γερμανών έχει κάποια όρια.
Η Bundesbank παραμένει διστακτική όσον αφορά τις αγορές δημοσίου και ιδιωτικού χρέους σε μεγάλη κλίμακα (ποσοτική χαλάρωση).
Ωστόσο, είναι ανοιχτή σε μέτρα όπως η μείωση του βασικού επιτοκίου και του επιτοκίου καταθέσεων, η επιμήκυνση των απεριόριστων δανείων σε εμπορικές τράπεζες, η προσφορά νέων μακροπρόθεσμων δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης