Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Μ. Draghi κερδίζει έδαφος στη διαδοχή του Trichet

Ο Μ. Draghi κερδίζει έδαφος στη διαδοχή του Trichet
Στο πρόσωπο του Ιταλού Mario Draghi συγκεντρώνονται οι πιθανότητες του διαδόχου του επικεφαλής της ΕΚΤ, θέση την οποία θα κατέχει μέχρι το προσεχή Φθινόπωρο ο Jean-Claude Trichet. Ο Draghi έχει έλθει στο προσκήνιο μετά την παραίτηση του Γερμανού Axel Weber από την κούρσα διαδοχής.
Στην Ευρώπη ήδη επικρατεί έντονη συζήτηση για τον άξιο διάδοχο του Trichet, ενώ ικανοί υποψήφιοι εμφανίζονται και ο Φινλανδός Erkki Liikanen, ο Yves Mersch του Λουξεμβούργου, ο Ολλανδός Nout Wellink και Klaus Regling, Γερμανός ο οποίος είναι επικεφαλής του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης.
Η ΕΚΤ έχει καταστεί αναμφισβήτητα το πιο ισχυρό κοινό ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο, εξαιτίας της έλλειψης μιας ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και έχει επωμιστεί το κύριο βάρος της διαχείρισης κρίσεων από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Παρά τα δεινά του χρέους και την οικονομική αδυναμία στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και άλλα κράτη-μέλη, η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν τριών ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης