Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρθρο του F. Hollande στην Le Monde – «Η έξοδος από την Ευρωζώνη συνιστά παγίδα εθνικής παρακμής»

Άρθρο του F. Hollande στην Le Monde – «Η έξοδος από την Ευρωζώνη συνιστά παγίδα εθνικής παρακμής»
«Ο εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο»
Να γυρίσουν την πλάτη στις ευρωσκεπτικιστικές και λαϊκιστικές πολιτικές δυνάμεις, καλεί τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους, ο Γάλλος Πρόεδρος, F. Hollande.
Ενόψει της κρίσιμης ευρωπαϊκής εκλογικής αναμέτρησης της 25ης Μαρτίου, ο F. Hollande με άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde, προειδοποιεί πως «μια έξοδο από την Ευρώπη ισοδυναμεί με μια έξοδο από την Ιστορία».
«Η εγκατάλειψη του ευρώ θα ήταν μια παγίδα, αυτή της εθνικής παρακμής» αναφέρει εν συνεχεία.
Καλώντας τους λαούς της Ευρώπης να κλείσουν τα αυτιά στο λαϊκισμό, ο Γάλλος Πρόεδρος προτρέπει τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους να ταχθούν υπέρ μίας «επίμονης Ευρώπης».
Επικαλούμενος τον F. Mitterrand, υπενθυμίζει πως «ο εθνικισμός ισοδυναμεί με πόλεμο» και πως «η Ευρώπη ισοδυναμεί με ειρήνη».
Ωστόσο, εκτιμά πως η ιστορική παραδοχή του F. Mitterrand απειλείται από «δυνάμεις που επιζητούν να την αφανίσουν εκμεταλλευόμενες την απογοήτευση, στηριζόμενες στην αποθάρρυνση, ανακινώντας τους φόβους
Ωστόσο, αναγνωρίζει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «απογοητεύει» με «την αδυναμία της» να αντιμετωπίσει την ανεργία ή με τους «θεσμούς και τους περίπλοκους κανόνες της».
Καταλήγοντας ο Γάλλος Πρόεδρος αντιπαραβάλει το ευρωπαϊκό όραμα με μία Ευρώπη «διάλυμα», η οποία εδράζεται σε «ένα μινιμαλιστικό, εμπορικό, απολιτίκ όραμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης