Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Ομαδική παραίτηση από τους αρχισυντάκτες της Le Monde

Γαλλία - Ομαδική παραίτηση από τους αρχισυντάκτες της Le Monde
Η διευθύντρια της εφημερίδας σχεδίαζε να τοποθετήσει περίπου 50 εργαζομένους της σύνταξης σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως στα ψηφιακά μέσα
Οι αρχισυντάκτες της γαλλικής εφημερίδας Le Monde παραιτήθηκαν ομαδικά από τα καθήκοντά τους την Τρίτη, μετά την πολύμηνη διαμάχη με τη διεύθυνση με αντικείμενο την αναδιοργάνωση της σύνταξης του εντύπου.
«Εδώ και πολλούς μήνες, αποστείλαμε πολλά μηνύματα για να επισημάνουμε σημαντικές δυσλειτουργίες καθώς και την έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τη διεύθυνση που μας εμποδίζει να εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας» τονίζουν οι αρχισυντάκτες και βοηθοί αρχισυντάκτες σε μήνυμά τους.
Καθώς δεν επιθυμούν να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία της εφημερίδας, δηλώνουν ότι «είναι διαθέσιμοι για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα ζητήματα, μέχρι τον διορισμό μιας νέας ομάδας».
«Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις, χωρίς επιτυχία. Διαπιστώνουμε σήμερα ότι δεν είμαστε πλέον σε θέση να εκπληρώσουμε τα καθήκοντα που μας έχουν εμπιστευτεί και για αυτό παραιτούμαστε από τις θέσεις μας» καταλήγουν.
Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που είχε σταλεί το Φεβρουάριο, η διευθύντρια του εντύπου σχεδίαζε να τοποθετήσει περίπου 50 εργαζομένους της σύνταξης σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως στα ψηφιακά μέσα, προκαλώντας την αντίδραση των συνδικάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης