Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iταλία - Τη μεταρρύθμιση για τo δημόσιο αποκάλυψε ο Renzi - Απέκλεισε τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων

Iταλία - Τη μεταρρύθμιση για τo δημόσιο αποκάλυψε ο Renzi - Απέκλεισε τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
Η υποχρεωτική συνταξιοδότηση στα 67 και η εθελοντική αλλά και υποχρεωτική κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων στα νέα μέτρα
Με μία επιστολή στους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας, ο Ιτατός Πρωθυπουργός, Matteo Renzi, ανακοίνωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα.
Τα βασικά μέτρα τα οποία πρόκειται να υιοθετηθούν μέχρι την 13η Ιουνίου, έπειτα από ανοικτό διάλογο με συνδικάτα και πολίτες, αφορούν τη μείωση κατά έως και 50% των αδειών για συνδικαλιστική δραστηριότητα, τη δυνατότητα απόλυσης ανώτερων δημοσίων υπαλλήλων όταν διαπιστώνεται ότι δεν έχουν ουσιαστικό αντικείμενο εργασίας αλλά και τη μείωση των δαπανών του μηχανισμού της δημόσιας διοίκησης, αρχής γενομένης από τον περιορισμό των τοπικών γραφείων και υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Παράλληλη προβλέπεται κατάργηση της δυνατότητας να λαμβάνουν «παράταση» οι δημόσιοι υπάλληλοι και να συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι τα 67, στοχεύοντας να επιβληθεί ο κανόνας της υποχρεωτικής συνταξιοδότησης στο εξηκοστό πέμπτο έτος ηλικίας.
Ακόμη στα μέτρα περιλαμβάνεται η εθελοντική αλλά και υποχρεωτική κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων «χωρίς να καταστρατηγούνται τα διασφαλισμένα δικαιώματα των εργαζομένων» και τέλος η δυνατότητα πρόσληψης 14.000-15.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων, με ειδικές γνώσεις και αρμοδιότητες, μέχρι το 2018, σε περίπτωση που εφαρμοστεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προώρων συνταξιοδοτήσεων.
Ωστόσο ο Renzi δεσμεύθηκε να μην προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αλλά τόνισε παράλληλα, ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η παραγωγικότητα του κρατικού μηχανισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης