Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Πολωνία τον Ιούνιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama

tags :
Στην Πολωνία τον Ιούνιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama
Πριν τη μετάβαση του στη Σύνοδο της G-7 στις Βρυξέλλες
Στην Πολωνία θα μεταβεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama τον Ιούνιο πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου στις 4 και 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος της G-7.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο Obama θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις στην Πολωνία και θα συμμετάσχει με άλλους ηγέτες στον εορτασμό της Ημέρα της Ελευθερίας, που σηματοδοτεί την 25η επέτειο της απομάκρυνσης της Πολωνίας από τον κομμουνισμό.
Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή για τις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.
Κατόπιν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των G7 το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου.
Η συνάντηση θα γίνει στις Βρυξέλλες, κατόπιν της απόφασης των ηγετών της G7 να ακυρώσουν τη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι της Ρωσίας λόγω της προσάρτησης της χερσονήσου Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Οι ηγέτες της G7 θα συζητήσουν τις κοινές οικονομικές προσπάθειες, θέματα ασφάλειας, ενώ στην ατζέντα θα υπάρξει η ανάπτυξη και το θέμα της Ουκρανίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης