Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο νέος σεισμός δεν "ταρακούνησε" το χρηματιστήριο του Τόκιο - Κέρδη 2% για τον Nikkei

tags :
Ο νέος σεισμός δεν
Σε θετικό πρόσημο γύρισαν οι ιαπωνικές μετοχές, μετά τον πανικό που προκλήθηκε από τον σεισμό των 7,4 ρίχτερ που σημειώθηκε στην Ιαπωνία αργά τη νύχτα, εντείνοντας νέους φόβους.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης Nikkei έκλεισε στο +1,9% και τις 9.768 μονάδες, ενώ ο Topix κατέγραψε κέρδη 1,4% τερματίζοντας στις 853 μονάδες.
Στους κερδισμένους της σημερινής συνεδρίασης βρέθηκε ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, καταγράφοντας κέρδη. Η Toyota Motor έκλεισε στο +1,21%, η Honda τερμάτισε στο +1,44%, ενώ τα κέρδη της Mitsubishi ξεπέρασαν το 2%.
Μετά τη νέα σεισμική δόνηση που καταγράφηκε στην Ιαπωνία, δεν έχει γίνει αναφορά σε τυχόν νέες ζημιές στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα. Έτσι, η Tokyo Electric Power ισοφάρισε τις απώλειες του τελευταίου μήνα, αφού τα κέρδη της ξεπέρασαν το +20%.
Ο σεισμός κράτησε για περίπου ένα λεπτό, και όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι στη Φουκουσίμα στον αντιδραστήρα Νταϊτσί, είναι ασφαλείς. Οι αρχές είχαν εκδώσει αρχικά  συναγερμό για τσουνάμι, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα έληξε και οι κάτοικοι επέστρεψαν πίσω στο σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης