Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φαινόμενα τύπου... Bank of America σε έτερες αμερικανικές τράπεζες εξετάζει η Fed

Φαινόμενα τύπου... Bank of America σε έτερες αμερικανικές τράπεζες εξετάζει η Fed
Σάλος στη Wall Street από το λάθος στα stress tests
Εξαιρετικά θορυβημένη από το «στραπάτσο» της Bank of America είναι η Fed, η οποία αναμένεται να εξετάσει εκ νέου τα capital plans των αμερικανικών τραπεζών.
Ειδικότερα, η Fed θα εξετάσει εάν οι παρατυπίες στα stress tests της Bank of America επεκτάθηκαν και σε έτερες αμερικανικές τράπεζες.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Άνω κάτω έχει γίνει η τραπεζική αγορά των ΗΠΑ, με την Bank of America να βρίσκεται στο επίκεντρο μετά το λάθος που υπήρξε στα πρόσφατα stress test της Federal Reserve, αποκαλύπτοντας ότι τελικά ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας είναι χαμηλότερος από εκείνον που ανακοινώθηκε.
Η αποκάλυψη του λάθους έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην αγορά, με πολλούς αναλυτές να θέτουν ζήτημα αξιοπιστίας των ελέγχων αντοχής της Fed.
Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ο δείκτης βασικών ιδίων κεφαλαίων της Bank of America μέχρι το τέλος πρώτου τριμήνου είναι 11,9%, δηλαδή 21 μονάδες βάσης χαμηλότερος απ’ ό,τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Ο δείκτης μόχλευσης διαμορφώνεται στο 7,4%, 12 μονάδες βάσης χαμηλότερα.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η διοίκηση της Bank of America αναγκάστηκε να αναστείλει την καταβολή αυξημένου μερίσματος και την επαναγορά μετοχών της ύψους 4 δισ. δολ.
Ειδικότερα, σε σχετική της ανακοίνωση, η αμερικανική τράπεζα παραδέχεται σφάλματα στη διαχείριση δομημένων χρεογράφων, που σχετίζονται με την εξαγορά της Merrill Lynch το 2009.
Εξαιτίας των λαθών, η τράπεζα αναγνωρίζει πως διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια, χαμηλότερη των αρχικών εκτιμήσεων.
Η Bank of America θα κληθεί επομένως να υποβάλλει ένα νέο capital plan εντός των επόμενων 30 ημερών, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με αναλυτές, το κόστος της κατάθεσης εκ νέου του κεφαλαιακού σχεδίου της BofA και η πιθανή ενδελεχέστερη εξέτασή του από τη Fed θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πλέον τίθεται σοβαρό θέμα αξιοπιστίας των stress test της Fed, όπου μέχρι πρότινος θεωρούνταν ιδιαιτέρως επιτυχημένα.
Μάλιστα, μέχρι πρότινος τα ευρωπαϊκά τραπεζικά τεστ αντοχής θεωρούνταν αναξιόπιστα, ενώ αντιθέτως τα αντίστοιχα αμερικανικά ήταν αυτά που τροφοδότησαν την τρέχουσα bull market.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης