Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσωπικό στοίχημα του Γάλλου προέδρου Ηοllande η συγκράτηση της ανόδου του ευρώ - Θα θέσει το θέμα αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές

Προσωπικό στοίχημα του Γάλλου προέδρου Ηοllande η συγκράτηση της ανόδου του ευρώ - Θα θέσει το θέμα αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές
Συναγερμός έχει σημάνει το τελευταίο διάστημα στο Παρίσι
"Πάνω του" φαίνεται πως παίρνει το κρίσιμο θέμα της διαρκούς ισχυροποίησης του ευρώ ο Γάλλος πρόεδρος Fr. Hollande.
Όπως αναφέρουν γαλλικές κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος πρόεδρος θα επιληφθεί προσωπικά του θέματος.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να θέσει το θέμα της ανόδου του ευρώ - σε ευρωπαϊκό επίπεδο αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου και τη συγκρότηση του νέου Ευρωκοινοβουλίου.
Όπως έχει ήδη αναφέρει από τις 16/4 το www.bankingnews.gr, συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, στη σκιά της διαρκούς ανόδου του ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει η εφημερίδα Les Εchos, η Γαλλία ζητά εκτάκτως και άμεσα συνάντηση εκπροσώπων του συνόλου των χωρών της Ευρωζώνης, προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους συγκράτησης του ενιαίου νομίσματος.
Να σημειωθεί εδώ πως πρόσφατα και ο νέος Γάλλος υπουργός Οικονομικών M. Sapin είχε δηλώσει πως το ισχυρό ευρώ πλήττει την ανάπτυξη όχι μόνο της Γαλλίας αλλά και την ανάπτυξη του συνόλου της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης