Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αδιέξοδο οι Ευρωπαίοι για τον φόρο Τοbin - Θα φορολογούνται όλα τα παράγωγα ή μόνο τα παράγωγα των μετοχών;

Σε αδιέξοδο οι Ευρωπαίοι για τον φόρο Τοbin - Θα φορολογούνται όλα τα παράγωγα ή μόνο τα παράγωγα των μετοχών;
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα ενόψει των ευρωεκλογών
Σε αδιέξοδο φέρεται να βρίσκονται οι Ευρωπαίοι, σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα επιβολής του φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
Όπως αποκαλύπτει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, το αδιέξοδο παρατηρείται αναφορικά με το είδος των συναλλαγών που θα φορολογούνται.
«Ο χρόνος αρχίζει να κυλάει αντίστροφα ενόψει των ευρωεκλογών», προειδοποιεί το Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε ένα από τα κείμενα που ετοίμασε η ελληνική προεδρία της ΕΕ για τον φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, τονίζεται ότι «μία πιθανή λύση θα ήταν να συνεχιστεί η διερεύνηση για μία προοδευτική εφαρμογή του φόρου» και προστίθεται ότι «αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να επικεντρωθεί στη φορολόγηση μετοχών και παραγώγων».
Όπως προκύπτει από έγγραφα της ΕΕ, οι 11 χώρες που τάσσονται υπέρ της επιβολής φόρου παραμένουν διχασμένες εάν θα φορολογούνται όλα τα χρηματοοικονομικά παράγωγα ή μόνο τα παράγωγα των μετοχών ή κανένα είδος παραγώγων; Οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, όπως και της Βρετανίας που έχει απορρίψει την επιβολή φόρου, συναντώνται σήμερα στο Παρίσι.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Βloomberg, η Γαλλία και η Γερμανία, που τάσσονται υπέρ της επιβολής του φόρου, επιθυμούν την επίτευξη συμφωνίας πριν από τις ευρωεκλογές, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διερευνούν τώρα μία σταδιακή προσέγγιση που θα μπορούσε να στοχοποιεί ένα ευρύτερο φάσμα συναλλαγών τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης