Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαλαισία - Εννέα συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία - Φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις στη χώρα

Μαλαισία - Εννέα συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία - Φέρεται να σχεδίαζαν επιθέσεις στη χώρα
Η αστυνομία εκτιμά ότι ήταν μέλη μαχητικής ομάδας, υπεύθυνης να σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα και έξω από τη χώρα και με διασυνδέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα στο εξωτερικό
Εννέα μαλαισιανούς μαχητές, ύποπτους για τρομοκρατία, συνέλαβαν σήμερα, Δευτέρα, οι αρχές της χώρας, καθώς φέρεται να σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαλαισία, αλλά και στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, οι συλληφθέντες, ηλικίας μεταξύ 25 και 55 ετών, εκτιμάται ότι ήταν μέλη μαχητικής ομάδας, υπεύθυνης να σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα και έξω από τη χώρα και με διασυνδέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα στο εξωτερικό.
Κάποιοι εξ αυτών, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό και είχαν μυστικές συναντήσεις προκειμένου να ενισχύσουν τα έσοδα της οργάνωσης και να διαδώσουν την ιδεολογία τους.
Σημειώνεται ότι εδώ και μία δεκαετία οι μαλαισιανές αρχές έχουν συλλάβει πάνω από 100 υπόπτους για τρομοκρατία, οι περισσότεροι εκ των οποίων φέρονται να αποτελούν μέλη της οργάνωσης Jemaah Islamiyah, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
Οι αρχές έχουν απελευθερώσει τους περισσότερους εξ αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης