Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ - Το ουκρανικό ζήτημα στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Μπ. Ομπάμα

Στις ΗΠΑ μεταβαίνει η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ - Το ουκρανικό ζήτημα στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Μπ. Ομπάμα
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες, είναι η οικονομία και το εμπόριο
Επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει το διήμερο 1-2 Μαΐου η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, «η πολύ σοβαρή κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, η οποία τώρα μας ανησυχεί όλους, θα έχει κεντρική θέση στις συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών, καθώς και ο τρόπος που πρέπει να αντιδράσουμε».
Επίσης, μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες είναι η υπόθεση με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, η οικονομία, αλλά και θέματα εμπορίου.
Οι δύο ηγέτερς θα συναντηθούν στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή το πρωί και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κ. Μέρκελ θα μιλήσει στο αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου θα αναφερθεί στην υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη, η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και αμερικανούς γερουσιαστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης