Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen - Απολύει 900 εργαζομένους από εργοστάσιά της στη Βραζιλία

Volkswagen - Απολύει 900 εργαζομένους από εργοστάσιά της στη Βραζιλία
Αιτία, η μειωμένη ζήτηση για αγορά οχημάτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής
Σε απολύσεις 900 εργαζομένων της σε δύο εργοστάσιά της στη Βραζιλία θα προχωρήσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, όπως ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να μειώσει την παραγωγή της εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης για αυτοκίνητα στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
Οι απολύσεις από τα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας θα ξεκινήσουν στις 5 Μαΐου, σύμφωνα με το Συνδικάτο των Σιδηρουργών της Βραζιλίας.
Σημειώνεται ότι η Βραζιλία αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη αγορά για τη Volkswagen, ύστερα από εκείνες της Κίνας, της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
«Όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στη χώρα, χρησιμοποιούμε τα εργαλεία της ευελιξίας στις συμβάσεις μεταξύ της εταιρείας και των συνδικάτων, προκειμένου να προσαρμοστούμε στην πραγματική ζήτηση των αγορών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Τον Μάρτιο πωλήθηκαν στη Βραζιλία 240.800 οχήματα, ήτοι 15,2% λιγότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013 και 7,1% λιγότερα έναντι του Φεβρουαρίου 2014, σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων.
Τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, η παραγωγή υποχώρησε κατά 8,4% έναντι του προηγούμενου έτους, στις 789.900 οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης