Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Νέο πρόγραμμα δανεισμού για τις επιχειρήσεις ύψους 12 δισ δολ

Bank of Japan: Νέο πρόγραμμα δανεισμού για τις επιχειρήσεις ύψους 12 δισ δολ
Νέο πρόγραμμα δανεισμού ύψους 1 τρισ. γιεν (12 δισ. δολαρίων) ανακοίνωσε η Bank of Japan στις επιχειρήσεις που επλήγεισαν από τον σεισμό και το τσουνάμι τον προηγούμενο μήνα, διατηρώντας το επιτόκιο στα ίδια επίπεδα. Οι αξιωματούχοι της χώρας προβλέπουν, ότι η καταστροφή θα ασκήσει ισχυρές πιέσεις στην οικονομία της Ιαπωνίας.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Bank of Japan υποβάθμισαν την οικονομική αξιολόγησή τους, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο, αναφέροντας σε ανακοίνωσή τους «η οικονομία της Ιαπωνίας βρίσκεται υπό ισχυρή πίεση, κυρίως σε ότι αφορά την ανάπτυξη της παραγωγής».  Η τράπεζα διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο από 0 έως 0,1% για ένα χρόνο, αλλά διατήρησε και αμετάβλητο το πρόγραμμα της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας.
Το νέο αυτό πρόγραμμα δανεισμού για την ενίσχυση της οικονομίας μετά το σεισμό, «αντανακλά τις προσπάθειες της BoJ να υποστηρίξει τους εμπόρους και τους παργωγούς της χώρας, που υποφέρουν από τα αποτελέσματα που άφησε πίσω του ο σεισμός στις περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές», δήλωσε ο Takeshi Minami, επικεφαλής οικονομολόγος της Norinchukin Research Institute στο Τόκιο. Και προσθεσε πως, «το νέο σύστημα θα συμβάλει στη σταθεροποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης