Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας θα εξαρτηθεί από το πότε θα εκδοθεί το πακέτο διάσωσης

Το επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας θα εξαρτηθεί από το πότε θα εκδοθεί το πακέτο διάσωσης
Αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοσέ Σόκρατες, ανέγγειλε την απόφαση της Πορτογαλίας να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης. Η εκτίναξη του κόστους δανεισμού της χώρας σε μη βιώσιμα επίπεδα οδήγησε σε αυτή την επιλογή, μετά και την παραίτηση της κυβέρνησής του.
Το επιτόκιο δανεισμού της Πορτογαλίας από την ΕΕ, θα εξαρτηθεί από το πότε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), θα προχωρήσει στη έκδοση του δανείου, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ.
«Το επιτόκιο δανεισμού για την Πορτογαλία, θα ανταποκρίνεται στα νόμιμα επιτόκια της αγοράς την στιγμή της έκδοσης του δανείου», διευκρίνισε η ίδια πηγή, ενώ τόνισε ότι αν το δάνειο από το EFSF, εκδοθεί πολύ σύντομα τότε θα είναι με τους υφιστάμενους όρους.
Τα χρήματα του πακέτου διάσωσης της Πορτογαλίας, θα προκύψουν τόσο από το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), στην προβλεπόμενη αναλογία, των δύο τρίτων από το ευρωπαϊκό ταμείο και του ενός τρίτου από το ΔΝΤ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Υπενθυμίζεται ότι, η Ευρωζώνη είχε καθορίσει στη σύνοδο της 11ης Μαρτίου, ότι το επιτόκιο δανεισμού από το EFSF, θα είναι χαμηλότερο από το τρέχον, κάθε φορά στη διεθνή αγορά, συν 300 μονάδες βάσης, για δάνεια με περίοδο αποπληρωμής τριετίας και 400 μονάδες βάσης για δάνεια που υπερβαίνουν την τριετία για την αποπληρωμή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης