Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία - Στους 81 οι νεκροί από τον ιό MERS - Απομακρύνθηκε ο υπ. Υγείας

Σαουδική Αραβία - Στους 81 οι νεκροί από τον ιό MERS - Απομακρύνθηκε ο υπ. Υγείας
Πρόκειται για τη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό
Απομακρύνθηκε, χωρίς καμία εξήγηση, ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ αλ-Ραμπιάχ, καθώς ανήλθαν σε 81 οι νεκροί - θύματα του ιού MERS.
H απομάκρυνση του υπουργού Υγείας έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή του σε νοσοκομεία στην Τζέντα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες σχετικά με την εξάπλωση του ιού που προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα.
Σημειώνεται ότι η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα στην οποία καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που έχουν νοσήσει από τον ιό, με το υπουργείο της χώρας να σημειώνει ότι συνολικά έχουν μολυνθεί 261 άτομα.
Από την πλευρά του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημειώνει ότι έχει ενημερωθεί για 243 περιπτώσεις ατόμων που έχουν επιβεβαιωμένα νοσήσει από τον ιό, συμπεριλαμβανομένων 93 θανάτων από τον Σεπτέμβριο του 2012, που πρωτο-ανακαλύφθηκε ο ιός.
Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, που παρακολουθεί στενά την κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος να επιβληθούν περιορισμοί στις μετακινήσεις εξαιτίας του ιού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης