Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στο Παρίσι λόγω του ισχυρού ευρώ - Έκτακτη συνάντηση των χωρών της Ευρωζώνης ζητά η Γαλλία

Συναγερμός στο Παρίσι λόγω του ισχυρού ευρώ - Έκτακτη συνάντηση των χωρών της Ευρωζώνης ζητά η Γαλλία
Πρόσφατα ο νέος Γάλλος υπουργός Οικονομικών M. Sapin είχε δηλώσει πως το ισχυρό ευρώ πλήττει την ανάπτυξη
Συναγερμός φέρεται πως έχει σημάνει στο Παρίσι, στη σκιά της διαρκούς ανόδου του ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει η εφημερίδα Les Εchos, η Γαλλία φέρεται να ζητά εκτάκτως και άμεσα συνάντηση εκπροσώπων του συνόλου των χωρών της Ευρωζώνης, προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους συγκράτησης του ενιαίου νομίσματος.
Να σημειωθεί εδώ πως πριν από μερικά 24ωρα ο νέος Γάλλος υπουργός Οικονομικών M. Sapin είχε δηλώσει πως το ισχυρό ευρώ πλήττει την ανάπτυξη όχι μόνο της Γαλλίας αλλά και την ανάπτυξη του συνόλου της Ευρώπης.
Αυτή την ώρα το ευρώ διαπραγματεύεται στα 1,3817 δολάρια, καταγράφοντας οριακή άνοδο +0,01%.
Η ισχυροποίηση του ευρώ ήρθε για να... μείνει, εκτός εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφασίσει να αναλάβει δράση, υποστηρίζει την ίδια ώρα το πρακτορείο Reuters σε νέα ανάλυσή του, επικαλούμενο τις θέσεις πλειάδας αναλυτών.
Όσο περισσότερο πλησιάζει σε μηδενικά επίπεδα ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, τόσο πιο απρόθυμη ώστε να δράσει εμφανίζεται η ΕΚΤ, αφού γνωρίζει πως οτιδήποτε ισχυροποιεί το ευρώ, αυτό αυτόματα φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ευρωπαϊκή οικονομία την απειλή του αποπληθωρισμού.
"Εάν η ΕΚΤ επιθυμεί πράγματι να οδηγήσει σε πτώση το ευρώ, τότε πρέπει να αντλήσει διδάγματα από την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας, την Bank of Japan", σχολιάζουν οι αναλυτές της ABN Amro.
"Μια μεγάλης κλίμακας ποσοτική χαλάρωση συνιστά συνήθως μια αρνητική είδηση, που μοιραία οδηγεί σε πτώση το νόμισμα", προσθέτουν οι ίδιοι.
Το ευρώ μετρά κέρδη σχεδόν 2,3% έναντι του δολαρίου τους τελευταίους έξι μήνες.
"Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμόσει το τελευταίο διάστημα οι ευρωπαϊκές χώρες είναι ο μαγνήτης που έλκει τα διεθνή κεφάλαια στην Ευρωζώνη. Η διαδικασία αυτή έχει έναν θετικό αντίκτυπο για την πορεία του ενιαίου νομίσματος στην αγορά συναλλάγματος", δηλώνει ο Folker Hellmeyer, επικεφαλής οικονομολόγος της Bremer Landesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης