Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter - Αρνείται να ανοίξει γραφείο στην Τουρκία - Αρνείται τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής

Twitter - Αρνείται να ανοίξει γραφείο στην Τουρκία - Αρνείται τις κατηγορίες περί φοροδιαφυγής
Συνεχίζεται ο "πόλεμος" μεταξύ Twitter και της τουρκικής κυβέρνησης
O ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter απέρριψε οριστικά  το επίμονο αίτημα των τουρκικών αρχών να ανοίξει ένα γραφείο για να εκπροσωπείται νομικά στη γειτονική  χώρα.
Ειδικότερα η διοίκηση του twitter έκρινε ότι επικρατεί ένα δυσμενές «κλίμα» μετά την απαγόρευσή του, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά κάθε υπόνοια περί «φοροδιαφυγής».
Στο πλαίσιο των διήμερων συνομιλιών με τους Τούρκους υπευθύνους, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι έδωσε ορισμένες εξηγήσεις μετά τις σφοδρές επιθέσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού Erdogan, αλλά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του.
«Δεν δεχθήκαμε ποτέ να ανοίξουμε γραφείο στην Τουρκία (...) οποιαδήποτε εταιρεία θα διατηρούσε επιφυλάξεις για το επενδυτικό κλίμα αν οι υπηρεσίες της είχαν απαγορευτεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του Twitter, Κόλιν Κρόουελ.
Απορρίπτοντας κάθε κατηγορία περί φοροδιαφυγής, ο Κρόουελ διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Twitter σέβεται τη φορολογική νομοθεσία της Τουρκίας. «Έχουμε μια θυγατρική επιχείρηση στην Τουρκία η οποία πληρώνει τους απαιτούμενους φόρους, όπως κάνουν πολλές άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται εδώ» υπογράμμισε ο ίδιος.
Μαζί με άλλες πολυεθνικές, όπως η Google, η Apple ή η Amazon, ο Twitter βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που κατηγορούν την εταιρεία ότι αποφεύγει να πληρώνει φόρους μέσω εξελιγμένων μηχανισμών φορολογικής βελτιστοποίησης, με κάθε νομιμότητα.
Με φόντο την αντιπαράθεση με την τουρκική κυβέρνηση, οι υπεύθυνοι του Twitter επιβεβαίωσαν ότι απαγόρευσαν με δική τους πρωτοβουλία την πρόσβαση σε Τούρκους χρήστες του Διαδικτύου σε λογαριασμούς του Twitter, το περιεχόμενο που είχε αναρτηθεί μέσω των οποίων εξόργιζε ιδιαίτερα την Άγκυρα.
Αναφορικά με τη συνάντηση, ο διευθυντής της αρχής τεχνολογιών της πληροφορίας Ταϊφούν Ατζαρέρ χαρακτήρισε τις συζητήσεις με τους υπευθύνους του Twitter «θετικές».
«Έχω την ελπίδα ότι αυτή η απαγόρευση είναι οριστικά πίσω μας και ότι το μέλλον μας στην Τουρκία διαγράφεται πολλά υποσχόμενο» συμπέρανε ο Κόλιν Κρόουελ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης