Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία - Ένα μπουκάλι κρασί, αιτία για να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας

Αυστραλία - Ένα μπουκάλι κρασί, αιτία για να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας
Σε εξέλιξη έρευνα για διασυνδέσεις της εταιρείας Australian Water Holdings με πολιτικούς
Ένα μπουκάλι πανάκριβο κόκκινο κρασί αποτέλεσε την αιτία για να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ο Μπάρι Ο' Φάρελ, πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας.
Χθες, Μεγάλη Τρίτη, ο κ. Ο' Φάρελ κατέθεσε στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς που ερευνά τις διασυνδέσεις της εταιρείας Australian Water Holdings (ΑWΗ) με πολιτικούς.
Ερωτηθείς αν είχε λάβει ένα πανάκριβο μπουκάλι κρασί Penfolds Grange 1959, αξίας 3.000 δολαρίων, από το αφεντικό της ΑWH, Nick Di Girolamo, προκειμένου να κάνει «διευκολύνσεις» στην εταιρεία του, ο κ. Ο' Φάρελ το αρνήθηκε κατηγορηματικά.
«Αν το είχα λάβει θα το θυμόμουν», είπε.
Όμως, όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο το είχε λάβει, αλλά είχε στείλει και εγγράφως τα ευχαριστήριά του στον κ. Nick Di Girolamo, κάτι που αποκαλύφθηκε σήμερα με αποτέλεσμα ο κ. Ο' Φάρελ να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας.
Στην ίδια Επιτροπή κατέθεσε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και ο ομογενής πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θανάσης Συνοδινός, ο οποίος υποχρεώθηκε επίσης να παραιτηθεί, ενώ έχουν εμπλακεί στην όλη υπόθεση και άλλοι ομογενείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης