Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμα κινδύνου από τη Fed - Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια - Γεμάτη προκλήσεις η χρηματοδότηση από τις αγορές

Σήμα κινδύνου από τη Fed - Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια - Γεμάτη προκλήσεις η χρηματοδότηση από τις αγορές
Σειρά μέτρων εξετάζει η αμερικανική κεντρική τράπεζα
Σήμα κινδύνου για τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών στέλνει η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.
Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Ατλάντα η "σιδηρά κυρία" της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας διεμήνυσε πως δεν αποκλείεται οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια.
Όπως εξήγησε η Yellen, η Fed στην τρέχουσα συγκυρία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο υιοθέτησης μιας σειράς νέων κανόνων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση από τις αγορές, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Σύμφωνα με την ίδια, ένας από αυτούς τους κανόνες θα είναι πιθανότατα η απαίτηση οι μεγάλες τράπεζες να αυξήσουν τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους, αλλά και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, προκειμένου να σταθεροποιηθούν οι συνθήκες χρηματοδότησης.
Επικαλούμενη τα στοιχεία πρόσφατων οικονομικών ερευνών η Yellen κατέστησε σαφές - κατά τη σημερινή της ομιλία - πως υπάρχουν περιθώρια για τις μεγάλες τράπεζες, ώστε να αυξήσουν τα επίπεδα της κεφαλαιακής τους επάρκειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης