Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διστακτικός ο J.M. Barroso για την Ευρωζώνη - Η ανάκαμψη είναι αδύναμη, η ανεργία υψηλή και ο τραπεζικός δανεισμός υποτονικός!

Διστακτικός ο J.M. Barroso για την Ευρωζώνη - Η ανάκαμψη είναι αδύναμη, η ανεργία υψηλή και ο τραπεζικός δανεισμός υποτονικός!
Πώς μπορούμε να πούμε ότι η κρίση τελείωσε με τέτοια απαράδεχτα υψηλά επίπεδα ανεργίας;
Διστακτικός εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά, ο πρόεδρος της Κομισιόν, J.M. Barroso, καθώς ενέμεινε στην άρνηση της κήρυξης του τέλους της ευρωπαϊκής κρίσης.
 «Αν και υπάρχει ανάκαμψη, δεν μπορούμε να πούμε πως ακόμη πως η κρίση έχει τελειώσει. Πώς μπορούμε να πούμε ότι η κρίση τελείωσε με τέτοια απαράδεχτα υψηλά επίπεδα ανεργίας;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος ενέτεινε τις πιέσεις στα κράτη – μέλη, προκειμένου να δημιουργήσουν περαιτέρω θέσεις εργασίας.
 «Μερικές φορές υπάρχει μια χρονική υστέρηση στην αλλαγή ορισμένων μακροοικονομικών παραγόντων και στη μετάφραση, κυρίως από την άποψη της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης και πιστεύω ότι είμαστε σε μία από αυτές τις στιγμές. Ταυτόχρονα, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι διαρθρωτικοί παράγοντες που δυσχεραίνουν τα προβλήματα της ανάπτυξης και της ανεργίας που πρέπει να αντιμετωπιστούν από μόνες τους» υποστήριξε χαρακτηριστικά, ο J. M. Barroso.
Ως στόχο, ο πρόεδρος της Κομισιόν έθεσε τη μείωση της ανεργίας στο 10,4% έως το 2016.
Τέλος, ο J.M. Barroso παραδέχθηκε πως η ανάκαμψη είναι ασθενής, με τις τράπεζες να διατηρούν κλειστές τις κάνουλες της χρηματοδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης