Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπερασπίζεται τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ η Bundesbank - Είναι αρκετά εξυπηρετική - Υπό παρακολούθηση ο πληθωρισμός

Υπερασπίζεται τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ η Bundesbank - Είναι αρκετά εξυπηρετική - Υπό παρακολούθηση ο πληθωρισμός
Tο ΔΝΤ δεν σταματά, σε κάθε ευκαιρία, να ζητά από την ΕΚΤ να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική...
Υπερασπίζεται την τρέχουσα νομισματική πολιτική της ΕΚΤ η Bundesbank, σε μια απόπειρα να αντικρούσει τις συστάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Υπενθυμίζεται εδώ πως το ΔΝΤ δεν σταματά, σε κάθε ευκαιρία, να ζητά από την ΕΚΤ να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική.
"Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ είναι ήδη αρκετά εξυπηρετική", διαμηνύει η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, τονίζοντας ταυτόχρονα πως γνωρίζει καλά τις συστάσεις που κατά καιρούς απευθύνει το ΔΝΤ και οι εμπειρογνώμονες.
"Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την πορεία διαμόρφωσης του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη", απαντά η Bundesbank, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως "εάν ο πληθωρισμός παραμείνει χαμηλός για μακρά χρονική περίοδο, η ΕΚΤ διαθέτει τα απαραίτητα εργαλεία για να δράσει...".
Ωστόσο η Bundesbank προειδοποιεί πως "πρέπει να αποτιμηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι από μια μακρά περίοδο χαμηλών επιτοκίων".
Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να επιλύσει την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που βιώνει η Ευρωζώνη, δήλωσε μόλις χθες ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann.
Επιστρατεύοντας για μια ακόμη φορά το αυστηρό του ύφος, ο ισχυρός άντρας της Bundesbank στέλνει νέο, σαφές μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να... "μην τα περιμένουν όλα από την ΕΚΤ".
"Η υπερβολική επιβάρυνση της νομισματικής πολιτικής αποτελεί ανάθεμα για τη Bundesbank" σπεύδει να επισημάνει ο Jens Weidmann, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση του από τις αποφάσεις που κατά καιρούς λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
"Η καλύτερη συνεισφορά που μπορεί να παράσχει η νομισματική πολιτική δεν είναι άλλη από τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών", προσθέτει ο επικεφαλής της κεντρικής γερμανικής τράπεζας.
"Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να επιταχύνουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες έχουν καθυστερήσει", κατέληξε ο Weidmann.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης