Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάβρος κατά της Γαλλίας ο Weidmann - Απειλείται η αξιοπιστία των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωζώνης - Nα μην λάβει περισσότερο χρόνο το Παρίσι

Λάβρος κατά της Γαλλίας ο Weidmann - Απειλείται η αξιοπιστία των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωζώνης - Nα μην λάβει περισσότερο χρόνο το Παρίσι
H πρόταση της Γαλλίας να της δοθεί επιπλέον χρόνος για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος αποτελεί μια δοκιμασία για τους κανόνες
Tον κώδωνα του κινδύνου για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωζώνης κρούει ο επικεφαλής της Bundesbank, Jens Weidmann.
"H αξιοπιστία των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρωζώνης βρίσκεται σε κίνδυνο. H πρόταση της Γαλλίας να της δοθεί επιπλέον χρόνος για τη μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος αποτελεί μια δοκιμασία για τους κανόνες", διεμήνυσε ο Weidmann, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις που σημειώνονται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
"Είναι ζωτικής σημασίας να εμμείνουμε σε αυτούς του κανόνες. Δεν είναι αρκετό να συμφωνήσουμε σε νέους κανόνες, θα πρέπει και να τους τηρήσουμε", δήλωσε, μιλώντας στην ολλανδική δημόσια τηλεόραση. "Η Γαλλία αποτελεί μια δοκιμασία για την αξιοπιστία των κανόνων αυτών", πρόσθεσε.
Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, M. Sapin, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα του θα ζητήσει την αναθεώρηση της προθεσμίας για τη μείωση του δημοσιονομικού της χρέους, το οποίο βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων πρέπει να μειωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ της χώρας.
Η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να επιλύσει την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση που βιώνει η Ευρωζώνη, δήλωσε χθες, σε παρόμοιες δηλώσεις του ο Jens Weidmann.
Επιστρατεύοντας για μια ακόμη φορά το αυστηρό του ύφος, ο ισχυρός άντρας της Bundesbank στέλνει νέο, σαφές μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να... "μην τα περιμένουν όλα από την ΕΚΤ".
"Η υπερβολική επιβάρυνση της νομισματικής πολιτικής αποτελεί ανάθεμα για τη Bundesbank" σπεύδει να επισημάνει ο Jens Weidmann, σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τη θέση του από τις αποφάσεις που κατά καιρούς λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
"Η καλύτερη συνεισφορά που μπορεί να παράσχει η νομισματική πολιτική δεν είναι άλλη από τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών", προσθέτει ο επικεφαλής της κεντρικής γερμανικής τράπεζας.
"Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να επιταχύνουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες έχουν καθυστερήσει", κατέληξε ο Weidmann.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης