Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην «ατζέντα» των G20 ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη – Εξαιρείται των εργασιών της συνόδου η… Ρωσία!

Στην «ατζέντα» των G20 ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη – Εξαιρείται των εργασιών της συνόδου η… Ρωσία!
Tι αναφέρει το προσχέδιο των G20
Ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη αναμένεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση της συνόδου G20, η οποία θα διεξαχθεί εντός της εβδομάδας στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με το προσχέδιο της συνόδου, ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη αναμένεται να απασχολήσει τις 20 ισχυρότερες χώρες του πλανήτη. «Θα εξεταστούν οι επικείμενες κινήσεις της ΕΚΤ δεδομένου μάλιστα, και του αποπληθωριστικού κινδύνου» αναφέρει χαρακτηριστικά το προσχέδιο της συνόδου.
Κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των 19 υπουργών Οικονομικών - η Ρωσία έχει εξαιρεθεί των εργασιών της συνόδου – αποτελεί η υιοθέτηση φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με στόχο την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης κατά 2% σε βάθος 5ετίας.
Οι μεταρρυθμίσεις θα επικεντρωθούν στην αγορά εργασίας, στο εμπόριο, στις επενδύσεις και στην επίταση της ανταγωνιστικότητας. Σε ρόλο συμβούλου θα λειτουργήσουν το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ.
Σύμφωνα με το προσχέδιο, στόχος της συνόδου συνιστά η υιοθέτηση μέτρων, τα οποία θα οδηγήσουν σε επιτάχυνση της ανάπτυξης κατά 2% τα επόμενα 5 έτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης