Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμα κινδύνου από την ΕΚΤ - Mersch - Ακατάλληλοι οι κανόνες που διέπουν την ευρωπαϊκή αγορά των ABS - Πρέπει να βελτιωθούν

tags :
Σήμα κινδύνου από την ΕΚΤ - Mersch - Ακατάλληλοι οι κανόνες που διέπουν την ευρωπαϊκή αγορά των ABS - Πρέπει να βελτιωθούν
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εμφανίζονται απρόθυμες να αναλάβουν πρόσθετα ρίσκα...
Τα επικείμενα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών θα ενισχύσουν τη διαφάνεια στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, δήλωσε ο Yves Mersch, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
"Στόχος μας είναι η τόνωση της διαφάνειας", διεμήνυσε χαρακτηριστικά ο τραπεζίτης, σε σημερινές δηλώσεις που πραγματοποίησε από το Λονδίνο.
Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τους τίτλους με εγγύηση περιουσιακά στοιχεία (ABS), παραδέχθηκε πως οι υφιστάμενοι κανόνες δεν αντιμετωπίζουν όπως πρέπει τα ABS. "Oι ισχύοντες κανόνες μεταχειρίζονται τα ABS λανθασμένα", σχολίασε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει πως "είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες στην ευρωπαϊκή αγορά των ABS".
Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Mersch, στην τρέχουσα συγκυρία οι ευρωπαϊκές τράπεζες επιχειρούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας απομόχλευσης. "Οι ευρωπαϊκές τράπεζες εμφανίζονται απρόθυμες να αναλάβουν πρόσθετα ρίσκα", συμπλήρωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ.
Τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία πως σύντομα "η ανάπτυξη των πιστώσεων θα αποτελεί πραγματικότητα στην Ευρωζώνη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης