Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε εμπορική συμφωνία Αυστραλία και Ιαπωνία

Κοντά σε εμπορική συμφωνία Αυστραλία και Ιαπωνία
Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε περαιτέρω συνεργασία στους τομείς εθνικής ασφάλειας και οικονομίας, τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε
Κοντά στην επίτευξης εμπορικής συμφωνίας βρίσκονται Αυστραλία και Ιαπωνία, η οποία παράλληλα αναθερμαίνει τις συζητήσεις και με τις ΗΠΑ, δίνοντας ώθηση στο αδιέξοδο στο οποίο είχαν φθάσει οι διαπραγματεύσεις για ένα φιλόδοξο εμπορικό σύμφωνο.
Μια συμφωνία μεταξύ Τόκιο και Καμπέρα είναι προς πραγματοποίηση, δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, σε επιχειρηματίες στο Τόκιο σήμερα, Δευτέρα, μερικές ώρες πριν συναντηθεί με τον Ιάπωνα ομόλογό του, Σίνζο Άμπε.
«Η Αυστραλία είναι ένας πολύ σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Ιαπωνίας», επισήμανε ο Σίνζο Άμπε σε μέλη της κυβέρνησής του.
Οι πρωθυπουργοί Αυστραλίας και Ιαπωνίας αναμένεται να ανακοινώσουν τη βασική διμερή συμφωνία κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης, στην οποία θα προβλέπεται μείωση στις χρεώσεις που βάζει το Τόκιο στο αυστραλιανό βοδινό κρέας και από την πλευρά της Καμπέρα, στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης