Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για το μαλαισιανό Boeing - Νέα ηχητικά σήματα εντόπισε αυστραλιανό πλοίο

Αναπτερώνονται οι ελπίδες για το μαλαισιανό Boeing - Νέα ηχητικά σήματα εντόπισε αυστραλιανό πλοίο
Πρόκειται για το πιο υποσχόμενο στοιχείο, επισήμανε ο Άγκνους Χιούστον, επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που έχει αναλάβει τον συντονισμό των ερευνών
Νέα ηχητικά σήματα εντόπισε αυστραλιανό πλοίο, το οποίο είναι εφοδιασμένο με ειδική συσκευή εντοπισμού μαύρων κουτιών, τα οποία ενδέχεται να προέρχονται από το μαλαισιανό Boeing, το οποίο αγνοείται εδώ και περίπου ένα μήνα.
Πρόκειται για το πιο υποσχόμενο στοιχείο, επισήμανε ο Άγκνους Χιούστον, επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που έχει αναλάβει τον συντονισμό των ερευνών εντοπισμού του αεροσκάφους.
Όπως σημείωσε ο Χιούστον, εντοπίστηκαν δύο ηχητικά σήματα σε διάστημα δύο ωρών και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσαν να είναι είτε μεταδόσεις από τον καταγραφέα στοιχείων πτήσης είτε του καταγραφέα συνομιλιών στον πιλοτήριο».
Πάντως, πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι όντως προέρχονται από το αγνοούμενο Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου, με 239 άτομα επιβαίνοντες.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο κινεζικό πλοίο εντόπισε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό σήμα, το οποίο μπορεί να συνδέεται με το Boeing.
Η συχνότητα του σήματος ήταν 37,5 χιλιόκυκλοι το δευτερόλεπτο, ταυτόσημη με εκείνην που αναμεταδίδουν οι καταγραφείς της πτήσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης