Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κροατία - Δημοπρατεί 29 οικόπεδα της Αδριατικής για έρευνες υδρογονανθράκων

Κροατία - Δημοπρατεί 29 οικόπεδα της Αδριατικής για έρευνες υδρογονανθράκων
Οι πρώτες συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν τον Μάρτιο του 2015
Διεθνή διαγωνισμό για έρευνες ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αδριατική προκήρυξε το υπουργείο Οικονομικών της Κροατίας.
Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 3 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, ενώ οι πρώτες συμβάσεις με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες εκτιμάται ότι θα συναφθούν τον Μάρτιο του 2015.
Ο διαγωνισμός, που φέρει τον τίτλο «1ος Γύρος Χορήγησης Αδειών Υπεράκτιων Δραστηριοτήτων Εξερεύνησης και Παραγωγής Υδρογονανθράκων», παρουσιάστηκε επισήμως από τον υπουργό Οικονομίας, Ιβάν Βρντόλιακ, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο Ζάγκρεμπ, με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών πετρελαϊκών εταιρειών, μεταξύ των οποίων των Exxon, Gazprom, Lukoil, Total, Ina, RWE, Edison, Turkish Petroleum, Ελληνικών Πετρελαίων, Petroceltic, Hunt Oil και JP Nippon.
Όπως σημείωσε ο κ. Βρντόλιακ, το τελευταίο έτος η Κροατία δημιούργησε συνθήκες που θα της επιτρέψουν να καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος, αναφερόμενος στην υιοθέτηση σειράς νόμων για την ενέργεια, τη συλλογή νέων σεισμικών δεδομένων για την κροατική Αδριατική περιοχή και την ίδρυση του κρατικού Κροατικού Οργανισμού Υδρογονανθράκων.
Στον διαγωνισμό καθορίζονται 29 οικόπεδα (blocks) εξερεύνησης, οκτώ εκ των οποίων βρίσκονται σ
τη Βόρεια Αδριατική και 21 στις κεντρικές και νότιες περιφέρειες της Αδριατικής. Το μέγεθος των οικοπέδων κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης