Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μυστήριο με την χαμένη πτήση ΜΗ370 των Malaysia Airlines ίσως να μην λυθεί ποτέ – Συνεχίζονται οι έρευνες υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες

Το μυστήριο με την χαμένη πτήση ΜΗ370 των Malaysia Airlines ίσως να μην λυθεί ποτέ – Συνεχίζονται οι έρευνες υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες
Είναι πιθανό να μην γίνει γνωστή ποτέ η αιτία του δυστυχήματος αναφέρουν οι Αρχές της Μαλαισίας



Την άποψη ότι ενδεχομένως να μην λυθεί ποτέ το μυστήριο με το αεροπλάνο της πτήσης ΜΗ 370 των Malaysia Airlines εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Najib Razak, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Αυστραλία προκειμένου να συναντηθεί με τον Αυστραλό ομόλογο του και να εξετάσουν όλα τα δεδομένα από τις έως σήμερα έρευνες.
Αλλά την ίδια απαισιοδοξία για την χαμένη πτήση εξέφρασε και ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μαλαισίας, ο οποίος υποστήριξε ότι όλη αυτή η έρευνα μπορεί να τραβήξει πολύ, διότι όπως είπε, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να εξεταστούν
«Στο τέλος αυτών των ερευνών, ίσως να μην γνωρίζουμε τι συνέβη. Μπορεί να μη μάθουμε την αιτία του δυστυχήματος Ενδε» τόνισε ο Khalid Abu Bakar, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι Αρχές της Μαλαισίας έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 170 συνεντεύξεις με συγγενείς των πιλότων και του πληρώματος του αεροσκάφους, το οποίο εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μεταφέροντας 239 άτομα.
Πάντως, οι έρευνες για τον εντοπισμό των όποιων τυχόν στοιχείων συνεχίζονται, καθώς 10 αεροσκάφη και 9 πλοία «χτενίζουν» τον νότιο Ινδικό Ωκεανό παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την χαμηλή ορατότητα.
Αναφέρεται μάλιστα ότι στις έρευνες θα συμμετάσχει και ένα υποβρύχιο της Μ.Βρετανίας.
Χθες οι Αρχές της Μαλαισίας έδωσαν στη δημοσιότητα ολόκληρη την επικοινωνία του πιλοτηρίου με τον πύργο ελέγχου.
Μπορεί αυτή να μην αποκάλυψε τίποτα σε σχέση με την τύχη του αεροσκάφους, ωστόσο ενέτεινε τις επικρίσεις για τον χειρισμό των ερευνών.
Αρκούσε η αλλαγή της εκδοχής των τελευταίων λέξεων του πιλότου από «Εντάξει καληνύχτα» σε «Καληνύχτα Malaysian τρία επτά μηδέν» για να ξεχειλίσει η οργή των συγγενών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εάν η κυβέρνηση της Μαλαισίας άλλαξε αυτό το απλό στοιχείο, γιατί να μην αλλάξει στη συνέχεια και άλλα.
Σημειώνεται πως η Αυστραλία, η οποία ηγείται των ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό έχει αναφέρει ότι δεν έχει τεθεί χρονικό περιθώριο για τις έρευνες, αν και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν μια και τα μαύρα κουτιά μπορούν να εκπέμπουν σήμα για 30 ημέρες (ή λίγο περισσότερο).
Όταν το διάστημα αυτό παρέλθει, θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης