Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία - Επιστρέφουν στη Φουκουσίμα οι πρώτοι κάτοικοι, τρία χρόνια μετά το ατύχημα

Ιαπωνία - Επιστρέφουν στη Φουκουσίμα οι πρώτοι κάτοικοι, τρία χρόνια μετά το ατύχημα
Δεν είναι σίγουρο αν θα επιτραπεί σε όλους τους κατοίκους η επιστροφή στις εστίες τους, καθώς παρά τις συνεχείς εργασίες απολύμανσης των περιοχών, είναι πιθανό κάποιες να παραμείνουν για χρόνια επικίνδυνες
Τον δρόμο της επιστροφής πήραν οι πρώτοι κάτοικοι της Φουκουσίμα, τρία χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα που προκλήθηκε από τον σεισμό των 9 Ρίχτερ και το τσουνάμι που ακολούθησε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
Οι αρχές σημειώνουν ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι χαμηλά, γεγονός που επιτρέπει στους περίπου 350 κατοίκους της συνοικίας Μιγιακότζι, στην πόλη Ταμούρα, 220 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Τόκιο, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι διστάζουν να επιστρέψουν στην περιοχή, φοβούμενοι τις συνέπειες της ραδιενέργειας στην υγεία τους.
Σημειώνεται ότι συνολικά 80.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Πάντως, όπως επισημαίνει το BBC, δεν είναι σίγουρο αν θα επιτραπεί σε όλους τους κατοίκους η επιστροφή στις εστίες τους, καθώς παρά τις συνεχείς εργασίες απολύμανσης των περιοχών, είναι πιθανό κάποιες να παραμείνουν για χρόνια επικίνδυνες για τους κατοίκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης