Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή - Διαπραγματεύεται δάνειο 1 δισ. δολ. με την Goldman Sachs

Αργεντινή - Διαπραγματεύεται δάνειο 1 δισ. δολ. με την Goldman Sachs
Η χώρα διαπραγματεύεται και με άλλες διεθνείς τράπεζες τη σύναψη δανείων, προκειμένου να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα και να αποτρέψει υποτίμηση του πέσο
Τις τελευταίες λεπτομέρειες σύναψης δανείου 1 δισ. δολαρίων (730 εκατ. ευρώ) διαπραγματεύεται η Αργεντινή με την Goldman Sachs, σύμφωνα με την κυβερνητική εφημερίδα «Pagina 12», το πρώτο μεγάλο δάνειο για τη χώρα μετά τη χρεοκοπία της εδώ και μία δεκαετία.
Η κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες χρειάζεται να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα σε δολάριο προκειμένου να αποφύγει μεγάλη υποτίμηση του πέσο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το δάνειο από την Goldman Sachs, μια συμφωνία που θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, θα έχει ετήσιο επιτόκιο 6,5% , με μια διάρκεια δύο ετών.
«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει η είσοδος των νομισμάτων αυτών να αποτελέσει την αρχή μιας νέας διαδικασίας για την ανάκτηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, που θα ολοκληρωθεί με την εκκαθάριση της συγκομιδής σιτηρών από τον Απρίλιο», επισημαίνεται στο δημοσίευμα, που επικαλείται επίσημη πηγή, χωρίς να την κατονομάζει.
Ωστόσο, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ενώ εκπρόσωποι της τράπεζας που ρωτήθηκαν σχετικά από το Reuters αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το θέμα.
Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα, η Αργεντινή διαπραγματεύεται τη σύναψη δανείου και με άλλες διεθνείς τράπεζες.
Το αμερικανικό νόμισμα σπανίζει στην Αργεντινή, εξαιτίας διαρροής κεφαλαίων, της αδυναμίας που παρουσιάζουν οι εξαγωγές της, αλλά και της χαμηλότερης ανταγωνιστικότητας από τον υψηλό πληθωρισμό.
Η Αργεντινή έχει προσπαθήσει να ελέγξει την εκροή δολαρίων, όμως δεν έχει πρόσβαση στις διεθνείς κεφαλαιαγορές μετά τη μεγάλη χρεοκοπία της το 2002.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης