Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλαγή στην περιοχή ερευνών για το μαλαισιανό Boeing - Αεροσκάφος της Ν. Ζηλανδίας εντόπισε αντικείμενα - Πλοίο κατευθύνεται στην περιοχή

Αλλαγή στην περιοχή ερευνών για το μαλαισιανό Boeing - Αεροσκάφος της Ν. Ζηλανδίας εντόπισε αντικείμενα - Πλοίο κατευθύνεται στην περιοχή
Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια περιοχή 1.100 χλμ βορειοανατολικά της προηγούμενης, στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, πιο κοντά στις ακτές της Αυστραλίας
(upd) Ύποπτα αντικείμενα στη νέα περιοχή αναζήτησης για το Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών εντόπισε ερευνητικό σκάφος της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές.
Όπως ανακοίνωσε η Αρχή Θαλάσσιας Ασφάλειας της Αυστραλίας (AMSA), αναμένει εικόνες από αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο επιστρέφει στη βάση του, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ενώ σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της Αρχής στο twitter, εν συνεχεία θα υπάρξει έρευνα στην περιοχή από πλοίο, το οποίο ωστόσο δεν αναμένεται να βρίσκεται εκεί πριν από το Σάββατο.
Σημειώνεται ότι σήμερα, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την εξαφάνιση της πτήσης 370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, το επίκεντρο των ερευνών μετατοπίστηκε σε νέο σημείο του νότιου Ινδικού Ωκεανού, σε μια περιοχή 1.100 χλμ βορειοανατολικά της προηγούμενης, πιο κοντά στις ακτές της Αυστραλίας.
Η απόφαση ελήφθη, καθώς από την ανάλυση των στοιχείων των δορυφόρων προέκυψε ότι το αεροπλάνο ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν που αρχικά είχε εκτιμηθεί.
«Το αεροπλάνο κινούνταν ταχύτερα από την προηγούμενη εκτίμηση, άρα έκαψε πιο γρήγορα τα καύσιμά του. Αυτό σημαίνει ότι κάλυψε μικρότερη απόσταση στο νότιο Ινδικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει τις νέες πληροφορίες «τις πιο αξιόπιστες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο σημείο που μπορεί να βρίσκονται τα συντρίμμια».
Αυτό σημαίνει ότι οι τεράστιες, απομονωμένες περιοχές του ωκεανού που ερευνούσαν την τελευταία εβδομάδα τα πλοία και τα αεροπλάνα και στις οποίες διάφοροι δορυφόροι ανίχνευσαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια από το αεροπλάνο, δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα.
«Έχουμε αλλάξει τις περιοχές αναζήτησης», δήλωσε ο John Young, γενικός διευθυντής αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης για την αυστραλιανή ναυτική αρχή.
Παράλληλα, υποβάθμισε τη σημασία των διάφορων αντικειμένων που εντόπισαν οι δορυφόροι στην εν λόγων περιοχή, σημειώνοντας πως «σε ό,τι αφορά τις παλιές περιοχές ερευνών, δεν έχουμε βρει κανένα κομμάτι που να σχετίζεται με το αεροσκάφος», προσθέτονας ότι «δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω κάποια από τις δορυφορικές εικόνες, συντρίμμια, ούτε θέλω να χαρακτηρίσω οποιαδήποτε από τις λίγες οπτικές εικόνες που κάναμε σαν συντρίμμια. Αυτό απλά δεν είναι δικαιολογείται από ό,τι έχουμε δει».
Παράλληλα, αρνήθηκε ότι η αναζήτηση στις προηγούμενες περιοχές ήταν χάσιμο χρόνου, λέγοντας ότι βασίστηκε στις πληροφρορίες που υπήρχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Η νέα περιοχή των ερευνών είναι πιο κοντά στις ακτές της Αυστραλίας, γεγονός που επιτρέπει στα αεροπλάνα να πραγματοποιούν μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις στην αναζήτησή τους για ίχνη από το χαμένο αεροσκάφος, το οποίο σημειωτέον εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου, με 239 άτομα πλήρωμα και επιβάτες.
Παράλληλα, η νέα περιοχή ερευνών δεν παρουσιάζει τις ίδιες δυσκολίες όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, όπως η προηγούμενη, όπου ήδη αυτή την εβδομάδα είχαν διακοπεί δύο φορές οι έρευνες.
Επίσης, όπως αναφέρθηκε, θα είναι καλύτερη και για τη λήψη δορυφορικών εικόνων.
Ήδη, άλλωστε, οι δορυφόροι της Αυστραλίας έχουν στραφεί προς αυτή την περιοχή προκειμένου να πάρουν εικόνες.
Σημειώνετι ότι 10 αεροσκάφη θα πετάξουν πάνω από τη νέα περιοχή σήμερα, Παρασκευή, ενώ στις έρευνες θα συμμετέχουν και έξι πλοία, ένα αυστραλιανό και πέντε κινεζικά, τα οποία ήδη κατευθύνονται στο σημείο.

(Πρώτη ενημέρωση 09:41, 28 Μαρτίου 2013)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης