Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πληθαίνουν οι ενδείξεις για νέα μέτρα από την ΕΚΤ κατά του αποπληθωρισμού - Δεν αποκλείεται η ποσοτική χαλάρωση - Υπό πίεση το ευρώ

tags :
Πληθαίνουν οι ενδείξεις για νέα μέτρα από την ΕΚΤ κατά του αποπληθωρισμού - Δεν αποκλείεται η ποσοτική χαλάρωση - Υπό πίεση το ευρώ
Τελευταία ένδειξη οι δηλώσεις του διοικητή της Bundesbank, Jens Weidmann
Υπό πίεση βρίσκεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς αξιωματούχοι της ΕΚΤ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο «χαλάρωσης» της νομισματικής πολιτικής.
Το ευρώ δαπραγματευόταν στα 1,3787 δολ. έναντι 1,3787 δολ. χθες.
Τα στοιχεία για τον δείκτη Ifo επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία, ο οποίος υποχώρησε τον Μάρτιο, αποτέλεσαν επίσης πλήγμα για το ενιαίο νόμισμα.
Επίσης χθες, ο διοικητής της Bundesbank, Jens Weidmann, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «ποσοτικής χαλάρωσης».
Παράλληλα, ο διοικητής της Τράπεζας της Φινλανδίας, Erkki Liikanen, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν «ξεμείνει» από επιλογές, ενώ ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi, τόνισε χθες ότι η τράπεζα θα πράξει ότι είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η σταθερότητα των τιμών.
Αναλυτές της Barclays σχολιάζουν, σύμφωνα με το Marketwatch, ότι οι δηλώσεις Weidmann, καταδεικνύουν την πρόθεση της ΕΚΤ να λάβει αποφασιστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του QE, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αποπληθωριστικές πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης