Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία - Σε υποχωρήσεις καλεί το Twitter ο Εrdogan - «Πρέπει να συμφωνήσει στον αποκλεισμό συγκεκριμένων λογαριασμών»

Τουρκία - Σε υποχωρήσεις καλεί το Twitter ο Εrdogan - «Πρέπει να συμφωνήσει στον αποκλεισμό συγκεκριμένων λογαριασμών»
Η πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έχει αποκλειστεί στη χώρα από τη νύχτα της Πέμπτης
Η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται το Twitter θα πρέπει να προσλάβει νομικό αντιπρόσωπο για την Τουρκία και να συμφωνήσει στον αποκλεισμό συγκεκριμένων λογαριασμών εάν επιθυμεί να λυθεί η διαμάχη της με το τουρκικό κράτος, τόνισε την Παρασκευή o Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας Φικρί Ιζίκ.
Η πρόσβαση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έχει αποκλειστεί στη χώρα από τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή, μετά την υπόσχεση του Ταγίπ Ερντογάν να τον «εξαφανίσει από το χάρτη», καθώς χρησιμοποιούνταν από αντιπάλους της κυβέρνησής του στα πλαίσια των κατηγοριών εναντίον της για τη γνωστή υπόθεση διαφθοράς.
 «Δεν τίθεται θέμα δικής μας απόφασης. Πρόκειται για διοικητική απόφαση», δήλωσε νωρίτερα ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης Φατίχ Γιαγμούρ, αναφερόμενος σε ανακοίνωση της τουρκικής Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με την οποία ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter έγινε μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης.
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνηση Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε ότι θεωρεί πως ο αποκλεισμός της πρόσβασης στο Twitter στην Τουρκία «δεν θα έχει διάρκεια» και σημείωσε ότι «ναι μεν δεν είναι καλό για την εικόνα της Τουρκίας, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην κάνει και τίποτα όταν υπάρχει παραβίαση του δικαίου».
Ο υπουργός Οικονομίας Μεχμέτ Σιμσέκ είπε ότι «το Twitter πρέπει να δείξει σεβασμό στην προσωπική ζωή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης