Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντείνεται η πόλωση στη Βενεζουέλα - Το Κονγκρέσο ζητά έρευνα εναντίον αντιπολιτευόμενης βουλευτή για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Εντείνεται η πόλωση στη Βενεζουέλα - Το Κονγκρέσο ζητά έρευνα εναντίον αντιπολιτευόμενης βουλευτή για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις
Τις αποδίδουν κατηγορίες από προδοσία έως και υποκίνηση σε εμφύλιο πόλεμο
Εντείνεται η πόλωση στη Βενεζουέλα μεταξύ των υποστηρικτών και αντιπάλων της κυβέρνησης με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Αυτή τη φορά, το Κονγκρέσο της χώρας το οποίο ελέγχεται από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, ζήτησε να ξεκινήσει ποινική έρευνα εναντίον της αντιπολιτευόμενης βουλευτή, Maria Corina Machado, σχετικά με τον ρόλο της στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.
Στη Machado, μια σκληροπυρηνική βουλευτής της αντιπολίτευσης, που ζητά την παραίτηση του προέδρου της χώρας, Nicolas Maduro, οι κυβερνητικοί βουλευτές τις αποδίδουν κατηγορίες από «προδοσία» ως «ανθρωποκτονία», αλλά και «υποκίνηση σε εμφύλιο πόλεμο».
Μάλιστα, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Diosdado Cabello, τόνισε ότι είναι υπεύθυνη για φόνους σε αυτή τη χώρα και την αποκάλεσε φασίστρια και τρομοκράτη.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορίες εναντίον της Machado έρχονται έναν μήνα μετά τη σύλληψη του Leopoldo Lopez, ενός ακόμη εξ όσων πρωτοστάτησαν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης