Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη - Αίρει η κυβέρνηση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Μπανγκόκ

Ταϊλάνδη - Αίρει η κυβέρνηση την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Μπανγκόκ
Έπειτα από εκκλήσεις επιχειρηματιών και αφού οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν εξασθενίσει
Να άρει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Μπανγκόκ και τις γύρω περιοχές έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, δύο μήνες μετά την επιβολή της σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, καθώς η κατάσταση έχει βελτιωθεί με τον αριθμό των διαδηλωτών να φθίνει καθημερινά.
Οι διαδηλωτες, προερχόμενοι κυρίως από την Μπανγκόκ και τον νότο, προσπάθησαν από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου να ανατρέψουν την πρωθυπουργός της χώρας, Yingluck Shinawatra και να απαλλάξουν τη χώρα από την επιρροή του αδελφού της, ανατραπέντα πρώην πρωθυπουργού Thaksin Shinawatra.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχασαν τη ζωή τους 23 άτομα, τα περισσότερα από πυροβολισμούς και εκρήξεις χειροβομβίδων.
Τις τελευταίες εβδομάδες οι διαμαρτυρίες έχουν εξασθενίσει και ως επί το πλείστον περιορίζονται στο πάρκο Λουμπίνι, στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Μπανγκόκ.
«Έχουμε συμφωνήσει να άρουμε το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και να θέσουμε σε εφαρμογή το νόμο περί εσωτερικής ασφάλειας, αρχής γενομένης από αύριο μέχρι και τις 30 Απριλίου, καθώς ο αριθμός των διαδηλωτών έχει περιοριστεί, ύστερα και από τις εκκλήσεις επιχειρηματιών», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης