Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήγμα στο βρετανικό banking από την Moody’s – Στο «Baa1» υποβαθμίστηκε η Royal Bank of Scotland – «Αρνητικό» το outlook

tags :
Πλήγμα στο βρετανικό banking από την Moody’s – Στο «Baa1» υποβαθμίστηκε η Royal Bank of Scotland – «Αρνητικό» το outlook
Διάτρητο το σχέδιο αναδιάρθρωσης της βρετανικής τράπεζας
Πλήγμα στο βρετανικό banking συνιστά η υποβάθμιση της Royal Bank of Scotland από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της βρετανικής τράπεζας σε «Baa1» από «Α3» προηγουμένως. Παράλληλα, η Moody’s διατήρησε το outlook σε «αρνητικό».
Η υποβάθμιση της Royal Bank of Scotland αντανακλά την κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, η οποία το 2013 επιδεινώθηκε σημαντικά. Παρά τις δεσμεύσεις για αναδιάρθρωση τους.
«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας θα ωφελήσει τους πιστωτές, εάν εκτελεστεί κατά γράμμα. Ωστόσο, αυτό συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες» επισημαίνει η Moody’s.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο ανακοινώθηκε το Νοέμβριο του 2013, διακατέχεται από υψηλό κίνδυνο, γεγονός που περιορίζει τα περιθώρια ελιγμών σε περίπτωση απρόβλεπτων καταστάσεων.
Παράλληλα, το αρνητικό outlook αντανακλά την αβεβαιότητα επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης και τον κίνδυνο για την εκτέλεση του εν λόγω πλάνου.
Σημειώνεται πως το πρόγραμμα εξυγίανσης της Royal Bank of Scotland προβλέπει:
α) την ενοποίηση των λειτουργιών της τράπεζας σε μόλις τρία κεντρικά τμήματα
β) την συρρίκνωση της επενδυτικής δραστηριότητας της τράπεζας
γ) την κατά 40% μείωση του λειτουργικού κόστους

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης