Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες κατέγραψαν οι ιαπωνικές αγορές - Στο -0,6% ο Nikkei

Απώλειες κατέγραψαν οι ιαπωνικές αγορές - Στο -0,6% ο Nikkei
Απώλειες κατέγραψαν οι ιαπωνικές μετοχές μετά την τριήμερη άνοδο των τιμών την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τα κέρδη των επιχειρήσεων διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας καθυστερούν τις προσπάθειες να δοθεί ένα τέλος στον πυρηνικό εφιάλτη στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες -0,6% και τις 9.478,53 μονάδες, ενώ ο ιαπωνικός Topix έκλεισε στο -0,1% και τις 857,85 μονάδες. Εξαίρεση αποτέλεσε ο δείκτης Shangai Composite που τερμάτισε στις 3.129 μονάδες με κέρδη 0,36%, ενώ ο Hang Seng έκλεισε με απώλειες 0,67% και τις 23.004 μονάδες.
Παράλληλα, στα 114,9 γιεν βρίσκεται η ισοτιμία ευρώ-γιεν, με το ευρώ να αποδυναμώνεται για δεύτερη ημέρα έναντι του δολαρίου, μετά την ιστορική ήττα για τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Angela Merkel που συντελέστηκε στις χθεσινές εκλογές στο πιο πλούσιο κρατίδιο της Γερμανίας, της Βάδης-Βυρτεμβέργης, καθώς και της Ρηνανίας, βαρύνοντας την πολιτική προοπτική για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης