Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία - Φορολογικές μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση Ραχόι για να δώσει ώθηση σε οικονομία και απασχόληση

Ισπανία - Φορολογικές μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση Ραχόι για να δώσει ώθηση σε οικονομία και απασχόληση
Ωστόσο, ακολουθώντας αυτή την πολιτική ίσως να διακινδυνεύσει την επανεκλογή του, καθώς ενδεχόμενη αύξηση των φόρων δεν θα είναι δημοφιλής στους ψηφοφόρους
Μπορεί η ισπανική οικονομία να παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και οι εξαγωγές να ενισχύονται, όμως ένας στους τέσσερις Ισπανούς είναι άνεργοι.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα η ισπανική κυβέρνηση ετοιμάζει μια μεγάλη δημοσιονομική μεταρρύθμιση, που σε περίπτωση που έχει αποτελέσματα θα δώσει ώθηση στην οικονομία, θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα μπει φρένο στην καθοδική πίεση στους μισθούς των Ισπανών.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της χώρας Ραχόι ακολουθώντας αυτή την πολιτική κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο της μη επανεκλογής του, καθώς το υπό εξέταση σχέδιο θα απαιτήσει πιθανότατα την αύξηση φόρων σε αγαθά και υπηρεσίες, που δεν θα είναι δημοφιλή μεταξύ των ψηφοφόρων.
Εκτιμάται ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση Ραχόι θα αναλύσει τα δεδομένα την Παρασκευή, με στόχο να μετατοπίσει τα φορολογικά βάρη από την εργασία στην κατανάλωση, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή φορολογικά έσοδα για να μειώσει ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης