Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Για παραποίηση της συνομιλίας του προέδρου Ομπάμα κατηγορεί τον Ερντογάν ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ - Για παραποίηση της συνομιλίας του προέδρου Ομπάμα κατηγορεί τον Ερντογάν ο Λευκός Οίκος
Δεν έχει υπάρξει άλλοτε διάψευση της εκδοχής τούρκου πρωθυπουργού στα χρονικά των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων διατείνονται τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος
Για παραποίηση της συνομιλίας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα κατηγορεί τον τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Λευκός Οίκος, διαψεύδοντας τα όσα υποστήριξε ο τελευταίος σχετικά με τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στις 19 Φεβρουαρίου και αφορούσε την έκδοση του ισλαμιστή κληρικού Φετχουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.
Ο τούρκος πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του στο τουρκικό κανάλι ATV την περασμένη εβδομάδα, υποστήριξε ότι στη διάρκεια του τηλεφωνήματός του με τον αμερικανό πρόεδρο ζήτησε να εκδοθεί ο Γκιουλέν στην Τουρκία επειδή αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας, αίτημα που ο Μπαράκ Ομπάμα αντιμετώπισε «θετικά» και απάντησε λέγοντας: «Ελαβα το μήνυμα».
«Η απάντηση που αποδίδεται στον πρόεδρο Ομπάμα σχετικά με τον κ. Γκιουλέν δεν είναι ακριβής», σημειώνει ο Λευκός Οίκος με γραπτή δήλωσή του.
Μάλιστα, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα «Zaman», παρόμοιου ύφους ανακοίνωση που να διαψεύδει την εκδοχή τούρκου πρωθυπουργού για γεγονότα δεν έχει ξαναϋπάρξει στην ιστορία των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.
«Στο τηλεφώνημα της 19ης Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος τόνισε τη σημασία φρόνιμων πολιτικών στα πλαίσια της έννομης τάξης καθώς και την σημασία της σχέσης αλληλοσεβασμού ανάμεσα στις δυο χώρες. Η δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με την Τουρκία, ιδίως σε διάφορα περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, παραμένει», ανέφερε η δήλωση του Λευκοί Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης