Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο +1,1% ο Nikkei - Πάνω από 10.000 οι νεκροί - Κατεπείγων προϋπολογισμός εν όψει

Ιαπωνία: Στο +1,1% ο Nikkei - Πάνω από 10.000 οι νεκροί - Κατεπείγων προϋπολογισμός εν όψει
(upd2)Ανοδικά κινήθηκε το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας, με τους επενδυτές να αγοράζουν μετοχές στη μισή τιμή, ύστερα από την πτώση που κατέγραψαν οι χρηματαγορές της χώρας τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei διαμορφώθηκε στις 9.536,13 μονάδες τερματίζοντας στο +1,1%, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο Nikkei παρουσίασε άνοδο 3,57% ανακτώντας μικρό μέρος των απωλειών του 10%  που είχε την περασμένη εβδομάδα. Ο δείκτης Topix σημείωσε έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 857,38 μονάδες.
H Sony κινήθηκε ανοδικά 3,29%, μετά την αναβάθμιση της σε buy από την Deutsche Bank με κέρδη, ενώ η Toyota κατέγραψε κέρδη 1,87%.
Παράλληλα, ο δείκτης Shangai Composite στην Κίνα έκλεισε στο + 0,88% και τις 3.113 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ τερμάτισε στις 23.103 μονάδες με κέρδη 0,82%.

Πάνω από τις 10.000 οι νεκροί

Ξεπέρασε τις 10.000 ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, όπως μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.
Ωστόσο, η αστυνομία δεν επικυρώνει τον αριθμό προς το παρόν, παρ’ ότι έχει αναλάβει την επεξεργασία και σύνθεση των νέων στοιχείων.
Σύμφωνα με τον επίσημο προϋπολογισμό υπολογίζονται περίπου 9.811 νεκροί και περίπου 17.500 αγνοούμενοι.

Κατεπείγων προϋπολογισμός στην Κυβένρηση της Ιαπωνίας

Εν τω μεταξύ, ο Ιάπωνας ΥΠΟΙΚ, Kaoru Yosano, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει στη βουλή προς συζήτηση κατεπείγοντα προϋπολογισμό για την αρωγή των σεισμόπληκτων και την ανοικοδόμηση μέσα σε ένα μήνα.
«Η κυβέρνηση ίσως χρειαστεί να επανεξετάσει αν το σχέδιό της να μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις είναι εφαρμόσιμο υπό τις παρούσες συνθήκες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

(πρώτη ενημέρωση: 09:25πμ)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης