Τελευταία Νέα
Διεθνή

Janet Yellen (Fed) - Η αμερικανική οικονομία χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια - Ισχυροποιείται, αλλά έχει δρόμο να διανύσει ακόμη

tags :
Janet Yellen (Fed) - Η αμερικανική οικονομία χρειάζεται μεγαλύτερη διαφάνεια - Ισχυροποιείται, αλλά έχει δρόμο να διανύσει ακόμη
Η Yellen δεσμεύθηκε να εργαστεί για να καταστήσει πιο ανοιχτή και πιο προσιτή την κεντρική τράπεζα, τη Fed
Tην πεποίθηση πως "η αμερικανική οικονομία είναι πλέον πιο ισχυρή, αλλά έχει ακόμη δρόμο να διανύσει" εξέφρασε η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, σε σημερινή της ομιλία.
"Η αμερικανική οικονομία είναι πιο ισχυρή και το χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο στέρεο", δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως "έχουμε διανύσει πολύ δρόμο, αλλά απομένει κι άλλος".
Η Yellen δεσμεύθηκε να εργαστεί για την τόνωση της διαφάνειας στην αμερικανική οικονομία, καθώς και για να καταστήσει πιο ανοιχτή και πιο προσιτή την κεντρική τράπεζα, τη Fed.
Στο μεταξύ, ανάπτυξη στις περισσότερες αμερικανικές πολιτείες διαπιστώνει η μηνιαία οικονομική έκθεση της Fed, γνωστή και ως Beige Book, που ανακοινώθηκε λίγο νωρίτερα.
Ειδικότερα, οι 8 από τις συνολικά 12 περιφερειακές Fed καταγράφουν ήπια προς μέτρια βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας. Όσες περιφέρειες εμφάνισαν συρρίκνωση της δραστηριότητας απέδωσαν την ευθύνη στις καιρικές συνθήκες και στο δριμύ ψύχος.
Επί της ουσίας, οι χιονοπτώσεις διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο σε αρκετούς οικονομικούς τομείς, όπως για παράδειγμα οι λιανικές πωλήσεις και η μεταποίηση.
Παράλληλα, η Fed δεν διαπιστώνει πληθωριστικές ενδείξεις, καθώς οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν υποτονικές.
Σημειώνεται πως η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης