Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταϊλάνδη - Υποχωρούν από τους δρόμους οι διαδηλωτές, στρέφονται στα δικαστήρια για την πτώση της κυβέρνησης

Ταϊλάνδη - Υποχωρούν από τους δρόμους οι διαδηλωτές, στρέφονται στα δικαστήρια για την πτώση της κυβέρνησης
Ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού που θα ανοίξει τον δρόμο για ένα «λαϊκό συμβούλιο», το οποίο θα αναμορφώσει το πολιτικό σύστημα
Μπορεί να υποχώρησαν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη σε κεντρικό πάρκο της Μπανγκόκ, απελευθερώντας τους δρόμους και επιτρέποντας τη διέλευση οχημάτων, έπειτα από ένα μήνα που μπλόκαραν κεντρικές διασταυρώσεις, όμως οι εδώ και τέσσερις μήνες πολιτική κρίση δεν φαίνεται να οδεύει προς επίλυσης.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο πάρκο Λουμπίνι ύστερα από σχετική οδηγία του επικεφαλής τους, ζητούν δικαστική παρέμβαση προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση της πρωθυπουργού της χώρας Yingluck Shinawatra.
Όπως σημειώνει σχετικά πολιτικός αναλυτής, οι πολίτες μπορεί να επιστρέψουν πολύ εύκολα στις δουλειές τους, όμως η κατάσταση στη χώρα δεν έχει αλλάξει από την «οπισθοχώρηση» των διαδηλωτών.
Η τύχη της κυβέρνησης δεν εξαρτάται από τους διαδηλωτές, προσθέτει, αλλά εναπόκειται στα χέρια ανεξάρτητων οργανώσεων, του σώματος κατά της διαφθοράς και των δικαστηρίων.
Σημειώνεται ότι οι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους τον Νοέμβριο ζητώντας την πτώση της κυβέρνησης της Yingluck Shinawatra, μπλοκάροντας υπουργεία, καταλαμβάνοντας κυβερνητικά κτίρια και τον Ιανουάριο στρατοπέδευσαν σε μεγάλες διασταυρώσεις στους δρόμους της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.
Ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού που θα ανοίξει τον δρόμο για ένα «λαϊκό συμβούλιο» που θα αναμορφώσει το πολιτικό σύστημα, το οποίο όπως υποστηρίζουν είναι όμηρος του δισεκατομμυριούχου αδελφού της πρωθυπουργού.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης