Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times – Πηγή… προβλημάτων για την Τουρκία ο Erdogan – Αποτελεί μία συνεχή «ανοιχτή» πληγή για τη χώρα…

Financial Times – Πηγή… προβλημάτων για την Τουρκία ο Erdogan – Αποτελεί μία συνεχή «ανοιχτή» πληγή για τη χώρα…
H αρχή του... τέλους για τον Τούρκο Πρωθυπουργό
Ως πηγή… προβλημάτων για την Τουρκία χαρακτηρίζουν τον Recep Tayyip Erdogan οι Financial Times.
Σε δημοσίευμά της βρετανικής εφημερίδας για την Τουρκία και τα πρόσφατα οικονομικά σκάνδαλα, επισημαίνεται πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός αποτελεί πλέον, μία «ανοιχτή» πληγή για την χώρα.
Ο  Recep Tayyip Erdogan βρίσκεται στην εξουσία για αρκετά χρόνια καθώς το 2011 ανανέωσε την θητεία του για 3 διαδοχική φορά. Τόσο ο ίδιος όσο και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ήλθαν στην εξουσία μετά από μία περίοδο εκτεταμένης πολιτικής και οικονομικής αστάθειας. Την περίοδο διακυβέρνησης του Erdogan, η Τουρκία ανέκτησε τη δύναμή της, καθώς εξαιρουμένης της Κίνας, κατέγραψε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, παγκοσμίως.
Η αρχή του τέλους για τον Erdogan συνέπεσε - ή και προήλθε – με την οξύτατη διαμάχη με το μουσουλμανικό κίνημα Gulenist, τα μέλη του οποίου κατάφεραν να εισχωρήσουν σε όλο το φάσμα της κρατικής «μηχανής».
Ένα ακόμα «χτύπημα» για τον Τούρκο πρωθυπουργό, αποτέλεσε και η σταθερή άρνηση της Γερμανίας και της Γαλλίας στις ευρωπαϊκές «βλέψεις» της Τουρκίας. Με τον Erdogan να θέτει συνεχή εμπόδια στην ελευθερία λόγου, η Ε.Ε. κρατά σε «αποστάσεις» την Άγκυρα.
Ο Recep Tayyip Erdogan θεωρεί την προσωπική του πολιτική πορεία ταυτόσημη με την Τουρκία. Όντας σε κρίση πανικού, έχει κλείσει τα αυτιά του, αγνοώντας όλες τις φωνές λογικής, με αποτέλεσμα να οδηγεί την Τουρκία στο ένα ατόπημα μετά το άλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης