Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barroso - H ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει - Υπάρχει πολιτική βούληση για δράση και... περισσότερη αλληλεγγύη

Barroso - H ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει - Υπάρχει πολιτική βούληση για δράση και... περισσότερη αλληλεγγύη
Πλέον έχουμε περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη
«Οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης θα χρειαστούν χρόνο και αποφασιστικότητα για να αντιμετωπιστούν» παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν J.M. Barroso, τονίζοντας ωστόσο πως η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει και σχολιάζοντας τα ευρήματα των ευρωπαϊκών εκθέσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ισχυροποιηθεί περαιτέρω η ανάκαμψη της Ευρωζώνης κατά τη διάρκεια του 2014, καθώς, όπως σημείωσε, «υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον τομέα της βιομηχανίας, αλλά και πολιτική βούληση για δράση».
«Έχουμε απομακρυνθεί από τα διμερή δάνεια προς την Ελλάδα και την επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίσαμε, αλλά τότε αυτό το εργαλείο διαθέταμε, ενώ σήμερα έχουμε σημειώσει πρόοδο με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» πρόσθεσε.
«Έχουν μπει τα θεμέλια για μια γνήσια και βαθιά χρηματοοικονομική ένωση που θα προστατεύει την ΕΕ σε περίοδο κρίσης. Η Ευρώπη ενισχύεται. Πλέον έχουμε περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη» τόνισε.
Να επικρατήσει η λαϊκή βούληση στην Ουκρανία
«Ο άνεμος της αλλαγής χτυπά και πάλι την πόρτα της Ουκρανίας και η λαϊκή βούληση θα πρέπει να επικρατήσει» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.
Ο Barroso καταδίκασε τις εικόνες βίας και εξέφρασε την ευχή να δημιουργηθούν οι συνθήκες για Δημοκρατία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καλύτερες προοπτικές για τη χώρα. Υπογράμμισε δε ότι «μια βιώσιμη λύση για την πολιτική και θεσμική κρίση, θα μπορέσει να επιτευχθεί μόνο μέσα από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, που λαμβάνει υπόψη της τις τοπικές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης