Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διασκεδάζει τις ανησυχίες για αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη η ΕΚΤ - Κανένας κίνδυνος προς το παρόν, διαμηνύει ο Praet

tags :
Διασκεδάζει τις ανησυχίες για αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη η ΕΚΤ - Κανένας κίνδυνος προς το παρόν, διαμηνύει ο Praet
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 6 Μαρτίου
Κανέναν κίνδυνο αποπληθωρισμού δεν εντοπίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς το παρόν, όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο αξιωματούχος Peter Praet, ο ο οποίος διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο οικονομικών του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Όπως ανέφερε στη βελγική εφημερίδα De Standaard, ο επίμονα χαμηλός πληθωρισμός θα αποτελούσε κίνδυνο, ωστόσο, προς το παρόν οφείλεται κυρίως στις μειωμένες τιμές τροφίμων και ενέργειας.
«Η αδύναμη ζήτηση και η υψηλή ανεργία μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο», πρόσθεσε.
Βασική αποστολή της ΕΚΤ είναι να διατηρεί τη σταθερότητα των τιμών, την οποία ορίζει ως πληθωρισμό κοντά αλλά χαμηλότερα από το 2% σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο.
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 0,8%, αρκετά χαμηλότερα από τον στόχο, όπως αναφέρει το Reuters.
«Αποδεχόμαστε ότι η ανάπτυξη τιμών είναι αδύναμη και ότι η αδυναμία αυτή συνεχίζεται μεσοπρόθεσμα», τόνισε ο Praet.
Ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, δήλωσε πρόσφατα ότι η κεντρική τράπεζα δεν προχώρησε σε αύξηση επιτοκίων τον Φεβρουάριο, λόγω της ανάγκης περισσότερων στοιχείων για την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρωζώνη.
Με αυτό τον τρόπο, θέτει τους αναλυτές σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στη συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης